Home

 

Ik


schrijf


maak theater


publicaties


vrienden


pers


agenda


contact


English

Pers

Vertelwandeling De Coninckplein

“Er leven zo’n mooie verhalen op het De Coninckplein”

07 mei 2013 | 1 |
Niets zo fijn als na een lange winter een frisse neus halen. Ga op pad met een enthousiaste gids, daar steekt u ook zeker iets van op. Zoals een boeiende wandeling langs minder betreden paden in Antwerpen-Noord.

Het De Coninckplein heeft een rijk verleden. Regisseur Erica van Hylckama van Theater Vonk maakte een theaterwandeling, gebaseerd op verhalen die ze samen met Leen De Graeve op en rond het plein sprokkelden. Poppy en Cong zijn uw gidsen op een verrassend parcours vol grappige en ontroerende verhalen.

Waarom doen jullie deze wandeling? 
Erica: “Er leven zoveel mooie verhalen op het plein. Het zou zonde zijn om die verloren te laten gaan. We hebben ze verzameld en nu geven we ze terug aan de buurt. Het zijn zeker niet alleen verhalen uit de oude doos. Deze buurt is constant in beweging. De verhalen komen uit alle tijden en alle windrichtingen.”

Blijven de vertellingen beperkt tot het plein? 
“Neen, we gaan ook in enkele zijstraten op verkenning. Zo kunnen mensen onverwachte plekjes ontdekken. Zoals de huisjes van Els Aerts, een beeldende kunstenares die al jaren huisjes bouwt rond allerlei thema’s. Op dit huisje bijvoorbeeld projecteert ze beelden uit de buurt. Zo lijkt het alsof je binnenstapt bij een Chinese dokter die kruidenbereidingen maakt.”

Klopt het dat er cadeautjes worden uitgedeeld?
“Een van de verhalen gaat over café Non Stop waar Wiske jarenlang achter de toog stond. Nu is het de plek van het nieuwe buurthuis DeBuurt. Wiske ontfermt er zich nog steeds over god en klein pierke. Zij en andere vertrouwde gezichten op het plein zijn de hoofdpersonages van het stripverhaal ‘Allemaal op het plein’. Dat album krijgen deelnemers aan de theaterwandeling cadeau.”

Theaterwandeling ‘Ontdek de geheimen van het De Coninckplein’

  • zaterdag 18 en 25 mei van 14 tot 15.30 uur
  • info en reservatie via www.permeke.org
  • 2/5 euro

 
Tekst: Tin Vancutsem | Foto’s: Noortje Palmers