Home

 

Ik


schrijf


maak theater


publicaties


vrienden


pers


agenda


contact


English

Pers

Leen De Graeve

'Wat een vrouw,' zucht jurylid Ben Segers.
In: DE STANDAARD LETTEREN

Top performance! Het was zeer beklijvend, bouleversant, beheerst en gevarieerd gebracht. Zowel voor de lezer als toeschouwer interessant.
Juryrapport Frappant

Interview in literair magazine De Revisor (Amsterdam, NL)
Verslag Frappant TXT in De Standaard Letteren, 12/03/2010

Cycle

In ‘Notícies’ de Vallès Visió TV – Minut 19.15, 31/07/2014 (Spain)
In ‘Contrapunt’ (Spain), 25/07/2014

Vrouw/man-verhoudingen in het Vlaamse podiumkunstenlandschap

De Wereld Morgen: interview
deredactie.be
De Standaard

Moet ik hem verlaten?

mooie intelligente humor. jullie zijn wie jullie zijn: interessante persoonlijkheden, die iets te vertellen hebben.
uit het juryrapport van het Vlaams Cabaret Concours


‘Ik kijk nu al uit naar een volledige cabaretshow van deze dames, want dit moet je gezien hebben.’
Gert Vanlerberghe

Living Expo

Living Expo: op huisbezoek in Molenbeek, Op: brusselnieuws.be
Videoreportage op regionale televisie

Ben en Gea

Recensie redactie Maydaymayday

Vertelwandeling De Conickplein

Interview: 'Er leven zo'n mooie verhalen op het De Coninckplein'.

Kind van de mast

Radio Klara: radioreportage door Katharina Smets
ATV-reportage

Zie!duif

Stockholm

Je zou willen dat er, zoals in het groepsgesprek Stockholm, wat meer theater te zien was dat zijn publiek verplichtte stelling in te nemen over zijn theatervisie en sociaal-zijn.' (De Morgen)

'De jonge vrouwen spelen uitermate goed op elkaar in en roepen bij tijd en wijle de vraag op hoeveel van hun Stockholm is geïmproviseerd en hoeveel is ingestudeerd.' (8weekly)

'Een zeer knappe performance, waar het plezier van afspatte. De dames zetten een groep neer waar je geen lid van wil zijn, maar toch ook weer wel. Heerlijk theater.' (Juryrapport STF)

Actie Teddy

"In een tijd waarin iedereen verzuipt in massa's informatie maar minder geïnformeerd lijkt dan ooit, legt zie!duif de mechanismen bloot volgens welke we een leider kiezen: op onderbuikgevoel, op de warmte van het licht, op hoe herkenbaar een verhaaltje is, op wie de mooiste gadgets uitdeelt. En laat het gezelschap zien hoe zelfs de nadenkende, geëngageerde theaterbezoeker soms in een van die valkuilen valt." (8weekly)

"Voortdurend bewust van de intenties van de theaterspelers wordt het publiek heen en weer geslingerd tussen een lachende medewerking of verzet tegen de overduidelijke publieksmanipulatie. Laat men zich meeslepen met de massa?" (Theater Centraal)

"zie!duif weet van het westerse huwelijk tussen democratie en neoliberale marketing hét pijnpunt aan te raken: de vorm primeert op de inhoud, het individu op het collectief." (De Standaard)

Een tipje van de luier

'[...]we zijn vrij om lang of kort naar de verschillende monologen te staan luisteren. Mocht dit in eerste instantie voor onwennigheid zorgen bij het publiek, dan wordt deze door het ijzersterke acteerwerk van deze groep Vlaamse studenten al snel verholpen. [...] Een komische en scherpe interpretatie van een gemiddeld politiek debat.' (studententheaterfestival Groningen festivalkrant)