Home

 

Ik


schrijf


maak theater


publicaties


vrienden


pers


agenda


contact


English

2014


2013


2012


2011


2010


2009


2008


2007


2006


2005


2004


2003

StierStier, met Ramsjgoed

Hoelang moet ge honger hebben voor ge uzelf opeet?
Mijn leven is een hoop gangen in cirkels.
Ik voel kleur in mij.
Ik ben verliefd. Denk ik.
Geen lief hebben is ne pscychologischen terreur voor mij.

Stier – een bewerking van de mythe van de minotaurus. 8 jonge mensen van Ramsjgoed verdwalen in verloren liefdes, hitsige verlangens en koude levenslopen. Over (on)macht, foute fitnesspakken en een hometrainer.

Athene
Het is weer zover.
Weer een jaar verder zijn we.
Weer moeten zeven Atheense jongens en zeven Atheense meisjes geloot worden om naar Kreta gezonden te worden. 
Ze zullen nooit meer terugkomen. 
Want op Kreta zit een monster, een wangedrocht. De kop van een stier heeft hij, en het lichaam van een man. Ze noemen hem ‘de stier van Minos’: de Minotaurus.
De jonge held Theseus, de zoon van de Atheense koning, kan het niet langer aanzien en besluit zelf mee te gaan naar Kreta. Hij gaat de minotaurus doden.

Kreta
Het is weer zover.
Weer een jaar verder zijn we.
Weer niets veranderd. Het kolossale paleis van koning Minos is nog even machtig als altijd. Hij beheerst de zeehandel, hij beheerst zijn doolhof met zijn stier erin, hij probeert zijn dochters, Ariadne en Phaedra te beheersen. En zijn vrouw, Pasiphae niet te vergeten. De uitvinder Daedalus verdrijft ieders verveling door discozalen en cocktailprikkers uit te vinden. 
Nee, veel verandert er niet.

 

REGIE EN TEKST: Ann-Sofie Dekeyser en Leen De Graeve SPEL: Ann-Sofie Dekeyser, Leen De Graeve, Layla El-Dekmak, Shana Listes, Stijn Van Kessel, Koen Stinders, Jarmo Van Regemorter, Marijn Sebrechts PRODUCTIE: Evi Andries, Tom De Koninck en Cedric De Pauw AFFICHE: Yannick De Pauw MET STEUN VAN: Stad Antwerpen

Speellijst

4-5-6 mei 2006, Augustijnercentrum (Antwerpen)