Home

 

Ik


schrijf


maak theater


publicaties


vrienden


pers


agenda


contact


English

2014


2013


2012


2011


2010


2009


2008


2007


2006


2005


2004


2003

Kind van de mast

Kind van de mast

Schepen breken soms zoals vaders. Bjorn vertelt over zijn voorvaderen die op de Europese wateren met hun binnenschepen de Europese economie dienden. Over kool, zaad en kinderen die meevoeren met de mast.

Deze monoloog kadert in het project De kinderen Van de Craen. Dit is een verhalenproject dat de maritieme erfgoedrijkdom van Antwerpen tot leven wil brengen - via vertellingen, gebracht door mensen van vlees en bloed. Mensen zoals u en ik.
De kinderen van de Craen zijn een samengesteld gezin. Zij hebben slechts één ding gemeen: ieder van hen is via zijn/haar stiel en DNA verbonden met het wel en wee van de haven. Hun levensverhaal is ook dat van de haven en de stad.
Voor dit MAS/cityLabo project werkten Antwerpse erfgoedzorgers, jonge theaterschrijvers en acteurs een tijdlang intens samen. In de reeks van live vertellingen die uit deze samenwerking voortkwam maakt u kennis met: een cafébazin / een scheepsbouwer / een natiebaas / een binnenschipper / een handelaar / een kraanman.


De vertellingen van Kinderen Van de Craen kunnen door verenigingen, bedrijven en particulieren geboekt worden. Prijs: € 195 + verplaatingsonkostenMeer info en reservaties: Antwerpen Averechts / cityLabo: +32 (0)3 338 39 39

TEKST: Leen De Graeve SPEL: Robbert Vervloet SCHRIJFCOACH: Johan Buytaert SPELCOACH: Nathalie Lepage RESEARCH: Selm Wenselaers en Willem Hoebens PRODUCTIE: MAS, cityLabo, Antwerpen Averechts MET DANK AAN: de Collectie Antwerpen / Heemkundige Kring Hobuechen 1135 / Collectie Katoen Natie / Protestantse Kerk-Oost / Rijn- en Binnenvaart Museum / Het Kerkschip-Antwerpen / Havencentrum Antwerpen / erfgoedvereniging Op Stoapel-Temse / Heemkundige Kring Wissekerke / Bunge International / Martin Ferket / Paul Schoors / Edith Crauwels / André Buytaert / Walter Jansegers / Cindy Lantreibecq / Fernanda Van Gool / Toerisme Antwerpen

Speellijst

6 november 2011 in het MAS, Antwerpen (BE)
16 oktober 2012 in het MAS, Antwerpen (BE)
2011 - 2014 bij particulieren. Bestel hier je eigen voorstelling!